Hvordan du kommer i gang med at spille individuelle tennisturneringer 

Vi har her samlet lidt gode råd og info om hvordan du kommer i gang med at spille individuelle tennisturneringer. 

Allerførst skal du have en licens, som dels indplacerer dig på DTFs (DANSK TENNIS FORBUNDs) rangliste og dels giver dig mulighed for at spille turneringer i Danmark. Kig derfor på hjemmesiden https://tennis.dk og læs under licens hvordan du søger. Licensansøgning kan ske i løbet af hele året. 

Hvert år i april sørger klubben for at forny spillernes licenser, da de ellers ophører. Prisen for licens fastsættes hvert år af DTFs bestyrelse, men ligger omkring 300-500 kr. om året afhængig af din alder. Vigtigt er det at du også selv husker at betale din licens inden 1. april, hvor prisen herefter stiger. Men det er stadig muligt at forny og betale efter 1. april. 

Man kan deltage i følgende turneringsrækker
Årgange:
U10 (a°rgange der tidligst fylder 10 a°r 31.12. i indeværende kalendera°r)
 U12 (a°rgange der er fyldt 10 a°r og tidligst fylder 12 a°r d. 31.12. i indeværende kalendera°r)
 U14 (a°rgange der er fyldt 12 a°r og tidligst fylder 14 a°r d. 31.12. i indeværende kalendera°r)
 U16 (a°rgange der er fyldt 14 a°r og tidligst fylder 16 a°r d. 31.12. i indeværende kalendera°r)
 U18 (a°rgange der er fyldt 16 a°r og tidligst fylder 18 a°r d. 31.12. i indeværende kalendera°r) A°rgangene skiller 1. januar, sa° man tilhører en række til og med det kalendera°r, hvor man fylder a°r. Dvs. man er f.eks. U 10 til 31. december, selvom man fylder 10 a°r i april.
Sværhedskategorier: 

Turneringerne er inddelt i forskellige sværhedskategorier, og som nystartet eller forholdsvis ny turneringsspiller skal du forsøge at tilmelde dig kategori 3-turneringer eller kategori 2-turneringer (kat. 3 eller kat. 2). Som noget nyt fra 2022 har dansk tennisforbund etableret en kategori 4. Kategori 4 er primært for de mere uerfarne spillere, som er nye i turneringstennis. Kat. 4 spilles mest lokalt, men alle er velkomne. Sa° hvis du er ny og vil prøve turneringstennis, sa° søg efter kategori 4. 

Turneringsplanerne er opdelt i a°rgangsrækker og drenge og piger (f.eks. Drenge U 12 og Piger U 14). U 10 rækken tæller IKKE til juniorranglisten, men der behøver du heller ikke have licens, da du ikke fa°r point. 

Regler for spil og pointtildeling 

Du skal være forberedt pa° selv at dømme kampene. Spørg dine trænere om turneringsreglerne eller læs dem i Regelbogen pa° DTFs hjemmeside under menupunktet Turneringer. Regler for pointtildeling kan du 

læse pa° DTFs hjemmeside under menupunktet Ranglister. Under turneringen ma° du ikke blive coachet af andre, sa° du skal klare dig uden indblanding fra forældre og andre uden for banen. 

Tilmelding til turneringer 

Turneringer hos Dansk Tennisforbund: Pa° DTFs hjemmeside under menupunktet Turneringer kan du finde en oversigt over turneringer i Danmark. Terminsoversigten for Sommer Tour og Vinter Tour indeholder oversigt over de fleste turneringer i hhv. udendørs- og indendørssæsonen, hvor du kan se, hvilke tidspunkter der afholdes turneringer i din række, spillested, sværhedsgrad og tilmeldingsfrist. Pris for at deltage i en turnering er typisk omkring 300 kr. 

Du skal tilmelde dig turneringer via https://tennis.dk/spiller/turneringer/ og vælge https://dtf.tournamentsoftware.com/ Na°r du er logget ind, kan du søge efter turneringer og online tilmelde dig. Efter tilmeldingsfristen skal henvendelse om eftertilmelding og afbud ske til arrangøren af turneringen. 

Turneringer hos Tennis Øst: Tennis Øst er betegnelsen for den organisation som har organiseret tennisklubber øst for Storebælt, herunder at danne bindeled mellem tennisklubberne og Dansk Tennis Forbund. Under Tennis Øst bliver der ogsa° afholdt turneringer – og det er her du eksempelvis kan finde Sjællandsmesterskaber ba°de sommer og vinter. Sjællandsmesterskaberne er de turneringer, hvor flest breddespillere deltager, sa° det kan være sjovt at deltage i ogsa° for mindre øvede spillere. Deadline for tilmelding til turneringer udendørs er oftest omkring 1. april, sa° hold dig opdateret pa° deres hjemmeside, hvis du vil tilmeldes. Læs mere om Tennis øst her: https://tenniseast.dk/ 

Har du lyst at holde tennisformen i top hen over vinteren, sa° kan vi varmt anbefale dig eller dit barn at prøve skumtennis. Følg med og læs mere pa°: https://tenniseast.dk/ Ligeledes holder DGI ogsa° en række skumtennisstævner hele vinteren. Læs mere her: https://www.dgi.dk/tennis/tennis/arrangementer/staevner-og-turneringer/skumtennisturneringer 

Sådan finder man sit turneringsprogram 

For at finde en turnering skal man kigge pa° DTF’s hjemmeside og anvende https://tennis.dk/spiller/turneringer/ - og man kan søge mere detaljeret ved at kigge klikke pa° https://dtf.tournamentsoftware.com/ 

At man tilmelder sig turneringer er ikke ensbetydende med, at man kommer med. Om vinteren er der pga. begrænset indendørs banekapacitet færre, der kan deltage, sa° spillerne bliver da udtaget efter deres placering pa° ranglisten. Har man næsten ingen point, er det derfor svært at komme med. 

Du skal selv følge med på https://dtf.tournamentsoftware.com/ om du er blevet udtaget, hvem din modstandere er og hvad tid du skal spille. 

Om sommeren er det nemmere at komme med, da der er større banekapacitet udendørs, så der kan deltage flere. Derfor er det en god strategi at deltage i mange forårs- og sommerturneringer, så man kan komme op ad ranglisten og dermed øge sin chance for at komme med til vinterturneringerne. I starten kan det være en fordel, hvis der er flere turneringer at vælge imellem, at du ogsa° tilmelder dig nogle så langt væk fra hovedstadsområdet som muligt, da de turneringer senest bliver fyldt op. Det kan være en god ide at besøge Fyn- og Jyllandsturneringerne om sommeren, da der er færre, der søger dem, så du dels kan deltage og dels ikke har samme konkurrence og derfor har lettere ved at få point. 

Til turneringen 

Du skal altid møde op til en turnering mindst en halv time før spilletidspunkt. Medbring altid en vanddunk og nogle bananer samt en ekstra ketcher, hvis en streng skulle springe. Du skal ofte spille to kampe, sa° medbring ogsa° en god madpakke til mellem kampene, f.eks. en pastasalat. Sørg for at varme grundigt op. Der er ikke altid baner at spille pa°, men sa° lav anden opvarmning og brug et sjippetov til at fa° kroppen i gang, sa° du ikke skal bruge det første sæt som opvarmning. Din modstander har ma°ske spillet sig varm, sa° sørg for at du ogsa° er det. 

Hvis din modstander allerede er der, na°r du møder op, kan I blive sat i gang med at spille før planlagt. Du har dog ret til opvarmning, sa° du kan sige nej til at spille med det samme. Ofte er der taberrunde for de spillere, der taber i første runde. Det giver alle mulighed for mindst 2 kampe. At spille turneringer er rigtig god træning, sa° uanset resultaterne vinder du træning. 

Du kan ikke regne med at vinde dine første turneringer. Sa° sæt dig nogle andre succeskriterier, sa° du ikke mister modet. Dit første ma°l kan f.eks. være at vinde i taberrunden, og efter et stykke tid, na°r det ikke er sa° svært, kan du have som ma°l at ga° videre til 2. runde i hovedturneringen. Antal vundne partier kan ogsa° være et ma°l for dig selv, selvom de ikke giver point, hvis du taber. 

Ranglisten 

Du kan følge din placering pa° ranglisten pa° DTF’s hjemmeside - https://tennis.dk/spiller/ranglister/ Vælg Ranglister fra forsiden (øverst eller i bunden) og derefter din række. Her kan du ogsa° inden en kamp checke din modstanders placering, og hvor mange kampe han eller hun har spillet inden for det seneste a°r. Ranglisten opdateres for det meste hver uge. 

Hav det sjovt 

Først og fremmest skal det være sjovt at spille tennisturneringer. Hvis du fortsætter med at spille turneringer, kommer du til at møde mange af de samme spillere igen og igen, hvad der kan være sjovt i sig selv. Sa° husk ogsa° selv at være et behageligt bekendtskab – selvom du ma°ske er en tiger pa° banen 

Spørgsmål? 

Har du spørgsmål til hvordan du tilmelder dig eller dit barn, så kan du altid ringe til Dansk tennisforbund. deres hjemmeside sta°r kontaktpersoner som altid hjælper med spørgsma°l generelt eller til konkrete turneringer. 

Desuden er du ogsa° velkommen til at kontakte Lene Christensen fra Ringsted Tennisklub. Lene har lidt erfaring med tilmeldinger og kan ma°ske hjælpe dig pa° vej. Lene kan kontaktes pa° 21 21 53 13 – send gerne en sms og hun kan give dig et ring tilbage. 

Hold i dag

Følg med

Nyheder - Vis alle

Events - Vis alle

Instagram